dinsdag 25 mei 2010

Wijkpicknick met muzikale jamsessie

Op zaterdag 12 juni 2010 sluiten de studenten van Artez, afdeling bouwkunde, o.l.v. Cesare Peeren en Frank Havermans een opdracht af die zij uitgevoerd hebben bij de ateliers aan de Minervasingel.
Om u een indruk te geven wat zij gemaakt hebben en dit feestelijk te laten instorten zijn de bewoners van Schuytgraaf van harte welkom voor een bijzondere wijkpicknick met jamsessie op de kunstwerkplaats.
Tevens kunt u de beeldentuin bewonderen!

De organisatie is als volgt:
U neemt uw muziekinstrument mee.
U maakt/koopt iets lekkers voor uzelf, uw gezin en iets extra om te delen met andere bewoners.
Om 17.00 uur verzamelen we dit bij de ateliers aan de Minervasingel.
Start van de picknick is ongeveer 17.30 uur. Er is ook een grote barbecue aanwezig.

Suggesties om te maken/ mee te nemen: •salades, broodjes, spiesjes met fruit en kaas, enz., flapjes, gemengd fruit, stokbroodjes, vlees of vis voor op de barbecue, sauzen.
Wat het natuurlijk altijd extra feestelijk maakt is hapjes e.d. uit eigen streek/land, hapjes die het bij u thuis altijd goed doen bij feesten en partijen.
We vragen u ook uw eigen drankjes mee te nemen.

Er zal LIVE MUZIEK zijn, en een kampvuur, neem je muziekinstrument mee voor de jamsessie!!

Hebt u zin om mee te helpen met de voorbereiding?
U kunt zich opgeven via E-mail kunsthuisschuytgraaf@gmail.com of bellen 0613693392.

Noot van de organisatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Post, tel 0613693392 of marian@chripo.nl

Schuytgraaf, de Vinex Experience

Sinds 2003 wordt er gebouwd aan Schuytgraaf, de Arnhemse Vinex-wijk met 25 verschillende buurten voor ruim 15.000 bewoners. Inmiddels is de wijk voor ongeveer de helft ontwikkeld. Daarom is het tijd voor een tussenevaluatie. Voldoet Schuytgraaf aan de verwachtingen van professionals en bewoners? Hoe heeft de wijk zich tot nu toe ontwikkeld? Wie wonen er? Hoe toekomstbestendig is Schuytgraaf en welke lessen kunnen we hieruit trekken?

Architectuurcentrum CASA organiseert in samenwerking met het landelijk platform RUIMTEVOLK op 18 juni een avondvullend programma:
Start tussen 17.00 en 17.30 uur:
Vinex-safari per fiets om Schuytgraaf op verrassende wijze te verkennen. Indien u niet per fiets komt, kunt u deze via CASA huren.
Vanaf 18.30 uur:
Zomerbarbecue verzorgd door De Kookplaats op het St. Elconplein (tijdelijk centrumplein aan de Minervasingel).
Vanaf 20.00 uur:
Paneldiscussie op het St. Elconplein onder leiding van Edwin Verdurmen (CASA) en Sjors de Vries (adviseur/procesmanager BSDV, RUIMTEVOLK) met Ruurd Gietema (partner bij Kees Christiaanse Architects and Planners), Klaas Salomons (directeur GEM Schuytgraaf), Nick de Boer (directeur Kondor Wessels Projecten) en Jeroen Mensink (auteur van de Vinex-atlas). Het programma zal uiterlijk om 22.00 uur zijn afgelopen.

Locatie: start vanaf het informatiecentrum Schuytgraaf aan de Metamorfosenallee 101 Arnhem (parkeergelegenheid ter plekke). Het treinstation Arnhem Zuid ligt hier vlakbij. Aan het eind van de avond is het slechts enkele minuten lopen naar auto of station.
Deelname, inclusief maaltijd, bedraagt 25 euro. Fietsen zijn voor 5 euro extra te huur. Studenten, vrienden van CASA en leen van de CASA-sociƫteit krijgen 5 euro korting.

Let op: Voor deze activiteit dient u zich voor 14 juni aan te melden door een bericht te sturen naar info@casa-arnhem.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Indien u een fiets wilt huren of dieetwensen heeft, wordt u verzocht dit aan te geven. Na aanmelding krijgt u bericht over de wijze van betaling.

http://www.casa-arnhem.nl/agenda/153-om-in-de-agenda-te-zetten.html